oferta

IANUARIE
Ofertã specialã cu ocazia a 9 ani de activitate
10 cãrti=100 de lei plus 15 lei taxe postale.
Vã alegeti 10 cãrti - orice titlu - si platiti 100 de lei.
Oferta este valabila n ..detalii
Ultima aparitie

Cum s-a fãcut de-am ajuns înteleaptã
Eminescu este magnetul care mã atrage spre România

Amita Bhose


Eminescu este magnetul care mã atrage spre România


17.68

An aparitie carte: 2010

Numar de pagini: 128

Formatul cartii: 13/21 cm

ISBN: 978-606-92044-8-1
 
Interviurile acordate de Amita Bhose între anii 1977-1991, avându-l ca subiect pe Eminescu.

Primul contact cu poezia eminescianã, emotia întâlnirii cu doamna Zoe Dumitrescu-Busulenga, parcursul inedit al tezei de doctorat, dificultãtile dar si satisfactiile traducerii lui Eminescu în limba bengali, indianismul lui Eminescu, analiza confluentelor dintre Eminescu si Tagore, drumul nebãtut al cercetãrii operei eminesciene, universalitatea poetului sunt doar câteva dintre temele abordate aici, aducând mãrturii inedite pentru istoria eminescologiei.

fragment

"Poezii despre pãduri înverzite, înflorite, înmiresmate abundã în toate literaturile. Dar goliciunea naturii poate sã inspire poezia numai în mintea unui popor care simte sufletul ei si care trãieste clipele-i de bucurie si de tristete.
Am fost oare predestinatã sã-l citesc pe Eminescu ca sã-l traduc în bengali - limba lui Tagore? A fost doar întâmplãtor cã primul meu pas în lumea eminescianã l-am fãcut într-un codru care se legãna cu crengile la pãmânt, amintindu-mi de versul lui Tagore despre furtunã: "Pãdurea plânge în hohote, cu bratele ridicate-n sus"? Nu stiu. Stiu doar atâta: cã în poezia eminescianã, în poezia românã în general, am simtit ecoul acelui dor milenar care adormea în mine."
 
Editura   | Aparitii   | In pregatire   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Cosul de cumparaturi    | Blog

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net