Campanie de sustinere a tiparului a doua cartiDragii mei dragi, pentru primãvara aceasta pregãtesc douã cãrti rare. Scrisoarea pierdutã a lui Caragiale în limba bengali, tãlmãcitã de Didi - Amita Bhose în 1970. Piesa a apãrut în volum si a fost si jucatã la Calcutta. Dupã aproape o jumãtate de secol o sã avem în România editia bilingvã românã-bengali.
A doua carte este volumul Gitanjali al lui Rabindranath Tagore, tradus din francezã de George Ulieru în 1923 dupã Ofranda liricã a lui Andre Gide. La 10 ani de la primirea Premiului Nobel pentru Literaturã, România avea o traducere sensibilã, pe care nici un alt român nu a egalat-o, din punctul meu de vedere, nici pânã astãzi. Acum un secol românii citeau Tagore într-o traducere sublimã, acesta fiind motivul pentru care am ales aceastã carte care se afla în biblioteca lui Didi.

Vã scriu pentru cã am nevoie de ajutorul vostru. De doriti, de aveti cum, de vã place vreuna dintre aceste cãrti vã puteti regãsi numele pe prima paginã a ei, ca sustinãtori - asa cum, cu generozitate si entuziasm, v-ati legat numele de Amintiri despre Eminescu.
Prin contract de donatie - suma pornind de la 50 de lei - veti fi pe prima paginã a unei cãrti si veti primi trei exemplare din titlul pe care-l sponsorizati (mai ales cã dacã ar fi sã cumpãrati trei exemplare din librãrie - pentru dar etc, ar costa mai mult). Bineînteles, numãrul cãrtilor creste proportional cu suma donatã. Bineînteles, de doriti si aveti cum, puteti avea numele pe prima paginã a celor douã titluri.
Sponsorizarea se face exclusiv în contul bancar al editurii - contractul cu datele fiindu-vã trimis prin mesaj privat, ca si pasii de urmat.
Stiu cã nu e o perioadã prea bunã - financiar vorbind - pentru investit în culturã. De-asta vã si solicit sprijinul. Unde-s multi puterea creste.
Vã multumesc pentru gânduri bune, pentru sprijin, pentru popularizat.
Si... Trãiascã natia!

Campania e valabilã pânã la sfârsitul lunii martie, însã orice donatie e bine venitã pentru urmãtoarea carte.

 Tagore

 Caragiale
 
Editura   | Carti   | Noi aparitii   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Blog    | office@edituracununidestele.ro

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net