La Gaudeamus suntem aproape de steleEditura "Cununi de stele" va fi aproape de cititori dar si de stele la Târgul de carte Gaudeamus, 25-29 noiembrie, standul 224 fiind situat la nivelul 3.20. Tânãra editurã care nu are nici un an de activitate are însã titluri "mari" si vã asteaptã în fiecare zi a târgului cu reduceri între 20-40%. Fiecãrui trecãtor prin fata standului i se va oferi un suvenir' tipãrit si fiecare cumpãrãtor al unei cãrti semnate Amita Bhose va primi versuri ale lui Eminescu traduse în bengali de cãtre cea care a fãcut cunoscut numele poetului în India. Da, e vorba tot de Amita Bhose, scriitoare, cercetãtoare, traducãtoare, profesoarã de bengali, sanscritã si civilizatie indianã.

Sâmbãtã, 28 noiembrie, ora 17, sunteti asteptati la lansarea cãrtii "Eminescu si India", lansare care va avea loc la stand. "Eminescu si India" reprezintã "cea mai amplã si mai sistematicã tratare a problemei relatiilor dintre gândirea indianã si opera lui Mihail Eminescu" (Sergiu Al-George) iar autoarea si-a câstigat renumele de "a fi unul dintre cei mai avizati cercetãtori ai istoriei pãtrunderii culturii indiene în spatiul cultural european." (George Munteanu).

Cu o prefatã si o postfatã realizate de doamna Zoe Dumitrescu Busulenga, "Eminescu si India" se înscrie în rândul lucrãrilor de referintã dedicate marelui poet român. Autoarea a mers pe drumuri nebãtute, concluzionând: "Mihai Eminescu e singurul poet european care a fãcut India nemuritoare în tara sa".

Iar de veti dori sã aflati mai multe despre opera dar si despre viata Amitei Bhose, prima traducãtoare a lui Eminescu în spatiul asiatic si prima traducãtoare a lui Tagore în românã direct din bengali, limba maternã a scriitorului, vã invitãm duminicã, 29 noiembrie, la ora 12, la o miniconferintã.


La standul Cununilor de stele se va afla si Ciufulici, cel din tara de pitici, ale cãrui nãzdrãvãnii sunt puse în versuri de cãtre un copil de 9 ani, editura inaugurând cu acest titlu Colectia "Cununi de stele pentru copii". Poeziile pentru copii scrise de un copil sunt si ilustrate, micii cititori putând astfel sã coloreze isprãvile lui Ciufulici.

Adolescentii dar mai ales adolescentele vor fi întâmpinati cu o surprizã. Bineînteles, tot tipãritã. Nu divulgãm amãnunte, pãstrãm secretul. Sã spunem doar cã aceastã surprizã va fi adolescentilor un bun si fidel prieten.

Asadar, ca sã nu mai lungim vorba, la standul Cununilor de stele veti mai gãsi proverbe bengaleze, o fatã bãtrânã care-si spune pãtaniile într-un best seller de Cucuietii din Deal, povestea de dragoste dintre pãstorita Radha si divinul Krisna, o maree indianã'
O vorbã bunã, un zâmbet si gânduri bune.

Vã asteptãm!

Programul târgului:
Miercuri-Vineri: 11-20.
Sâmbãtã: 10-20.
Duminicã:10-16.
 
Editura   | Carti   | Noi aparitii   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Blog    | office@edituracununidestele.ro

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net