Lansare de carte Amintiri despre EminescuMarti, 3 aprilie, ora 18:00,
la Muzeul National al Literaturii Române (Str. Nicolae Cretulescu nr. 8)

Amintiri despre Eminescu

S-a fãcut cã m-am îndrãgostit de cartea aceasta, scrisã de colegul de scoala si totodata si prietenul lui Eminescu. Si pentru ca ar fi durat o jumatate de an sa strang bani, din vanzarea altor Cununi de Stele, ca sa pot plati tiparul, m-am gandit sa incerc sa strang acesti bani din donatii. Cei ce donau 50 de lei cel putin aveau sa aiba numele scris pe prima pagina si aveau sa primeasca si trei exemplare din carte. Cu contract de donatie, totul in regula. Am pus anuntul fara mari sperante si cumva supãratã pe oficilitãtile care nu-mi dãduserã nici un semn despre sustinerea unei cãrti a lui Didi - Amita Bhose. În douã sãptãmâni doar au rãspuns si donat 26 de oameni. Oameni care au rate la bancã, au copii de întretinut si multe probleme financiare, au salarii mici. Oameni pe care nu i-am vãzut decât de douã ori si chiar si o persoanã pe care nu o stiu deloc. O familie. Prieteni. Din Londra, Bucuresti si din tarã.


Amintiri despre Eminescu

Fiecare donator are o poveste. Si si-a spus-o fiecare pe 3 aprilie 2018, la ora 18, la Muzeul National al Literaturii Române. Cu emotie, bucurie, cu dragoste. Am fost acolo si cu noi si cei ce doar cu sufletul au putut fi - pentru ca nu sunt in tara sau in Bucuresti. Eu, azi, prin povestile voastre, v-am cunoscut mai bine. Pe voi, oamenii care mi-ati fost alãturi pe drumul cãrtii. Si m-am bucurat ca in gradina Muzeului National al Literaturii Române a venit primãvara odatã cu noi si cu dragostea noastrã pentru omul Eminescu. Eu cred cã dincolo de gestul de a sustine cartea suntem si noi uniti prin fire magice, asa cum sunt legati fratii de cruce. De acum înainte numele Eminescu ne leagã si ori de câte ori îl vom rosti ne vom aminti aceastã searã de 3 aprilie când am adus primãvara.

Sprijinul vostru îmi dã forta de a merge mai departe. Bineînteles, eu merg mai departe, cãci mai am manuscrise ale lui Didi de adus la luminã. Din parcã merg mai usor acum, datoritã vouã.

Fie ca toate gesturile voastre bune sa vi se intoarca.

Editura Cununi de stele

Trãiasca natia! vorba lui Eminescu


 
Editura   | Carti   | Noi aparitii   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Blog    | office@edituracununidestele.ro

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net