Bookfest 2012 - 30 mai -3 iunie, Romexpo. Standul editurii Cununi de stele - Pavilionul C2, nr. B29Oamenii mari pleaca discret. Didi - Amita Bhose - mi-a spus, în spital fiind: "Ia-mi ochelarii te rog si pune-mi-i in geanta. Nu vreau sa se sparga. Ne vedem maine". Au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la dansa. Privirea ei m-a urmarit pana la usa, ocrotitoare, apoi, din prag, am vazut cum inchide ochii, trecand in somn. Linistita. Oarecum impacata. Dand timpul inapoi, ma intreb daca a stiut ca se va prapadi. Probabil ca da. Sergiu Al-George a stiut si el ca s-a incheiat drumul lui aici, pe pamant. Vorbea la telefon cand s-a prapadit. Didi spune despre el: "În dubla sa calitate, de lingvist si de medic ORL-ist, toatã viata a slujit Logosul. Cuvântul i-a fost viatã, cuvântul i-a fost moarte." Parafrazand-o, as zice cã in cazul dansei- "Ochii i-au fost viatã, ochii i-au fost moarte". Iar Tagore "a trãit câteva zile în nestiintã; în clipa mortii s-a trezit cu toatã puterea, si-a atins fruntea cu mâna dreaptã în gest de salut. Dupã care a trecut în eternitate."

Opera lor insa e aici, pe pamant, eterna. Ne vom intalni cu Amita Bhose, Sergiu Al-George, Tagore (prin emisiunile radiofonice cuprinse in cartea De la Durga puja la lumea lui Kalidasa) la Bookfest.

Pe 30 mai, ora 15:00 - Sergiu Al-George vazut de noi, indienii, in prezenta domnului Dan Puric. Locatie - scena Arena, pavilionul C3.

 Dan Puric Sergiu Al-George editura Cununi de stele

 Bookfest 2012

Pe 1 iunie, ora 16:00 - De la Durga... in prezenta doamnei Grapini Maria si a Ilenei Ratcu, fiica realizatorului emisiunilor, Emil Burlacu. Locatie - scena Agora, pavilion C5.

 Maria Grapini Amita Bhose editura Cununi de stele

Vom fi acolo, la intalnirea cu acesti mari oameni. Si va asteptam sa-i (re)cunoasteti.

 Bookfest 2012Pe 3 iunie, ora 11:00, la standul editurii - pav. C2, nr. B29 - lansarea Proverbelor si cugetarilor sanscrite, culese si traduse din sanscrita de Amita Bhose. Vorbitori: Elena Andronache, Carmen Musat-Coman.
 
Editura   | Carti   | Noi aparitii   | Evenimente   | Presa    | Contact    | Blog    | office@edituracununidestele.ro

AmitaBhose.net
AmitaBhose.Net